Hitta harmoni i din hemstädning

Det finns alldeles för goda anledningar till att vara harmonisk med sin hemstädning för att inte vara det. Att vara stressad och tycka att hemstädning är jobbigt, är bara jobbigt. Varför inte skifta attityd och börja gilla hemstädning istället? Det gör livet så mycket lättare. Givet att man inte har råd med en städfirma, då kan man passa på att hata på hemstädning så mycket man orkar. Men om man ändå behöver utföra städningen på egen hand kan man lika gärna börja försöka tycka om det. Och min prognos är att om man försöker tycka om att städa så kommer man till slut att tycka om det. Allt handlar om hur man möter sysslan.

Ha en positiv attityd mot hemstädning

Tänk att det ska bli ganska skönt att göra ordning i hemmet och skrubba litegrann. Se det som en stund du har för dig själv och där du inte behöver tänka på något annat än hemstädning Stockholm och du vill tänka på och så på städningen förstås. Se det mer som en stund för avslappning än ett hemskt tråkigt slavgöra. Det kommer att förändra hur du upplever din städning till 100 %.

Passa på att lyssna på något du gillar

När man städar har man oftast öronen fria, eller hur? I dem kan man sätta ett par hörlurar vid hemstädning Stockholm och sedan lyssna på nästan vad som helst om man har en internet anslutning. Det finns ett helt hav av ljudböcker och säkert ännu mer musik. Skulle dessa två inte duga så finns det alltid pod-casts och liknande att lyssna på. Välj något som du går igång på och förgyll din hemstädning med det.

Fokusera på vad du gör

Om du istället vill tömma huvudet och inte fylla det med ny information från en ljudbok under hemstädning Stockholm så kan du istället fokusera din uppmärksamhet på de monotona manuella rörelser du utför under städningen. Detta innebär att du är i så kallad medveten närvaro, du väljer att vara närvarande i stunden. Detta kallas även för meditation, och det finns säkert många fler namn på det här sinnestillståndet som så många njuter av. Det finns många fördelar med att praktisera medveten närvaro, inte minst får man bättre fokus, mer stabilt känsloliv och man får högre energi och blir lugnare. Så många fördelar kan man väl inte bara strunta i?