Flytta på ett mer effektivt sätt och spara energi

Har man redan flyttat några gånger så vet man ungefär vad som gäller, men om inte har det – eller om det inte gått så bra när man flyttat tidigare så kommer det några goda råd i den här artikeln, det är ingen raketforskning men det kan vara tips som underlättar i flytt-stressen. Genom att göra saker och ting i en bra ordning och göra lite åt gången så slipper man det där momentet en vecka innan flytten när man märker att det är fullt kaos och att man inte kommer att hinna innan flytthjälpen är på dörren och ringer.

Att börja

Att börja förbereda flytten är det viktigaste, det är ofta det svåraste också. När man väl sätter igång är det lätt att fortsätta så tänk inte att när du väl sätter igång skall jobba med flytten 7 timmar i streck. Tänk snarare att du skall jobba med flytten en halvtimma, då är tröskeln till att börja inte alls lika hög och det blir mycket lättare att väl sätta igång med flytt, när man väl är igång är det dock mycket lättare att fortsätta, så det kanske blir 7 timmar trots allt.

Lite åt gången

Ett riktigt bra knep för att underlätta flytten är att göra lite åt gången, då känns det inte som att man lägger massa tid och energi på flytten med en bra flyttfirma huddinge som flyttbolaget men ändå får man en hel del gjort. Det kan räcka med en halvtimma-timma om dagen i 2 månader för att bli färdig med alla förberedelser.

Skaffa kvalitativ flytthjälp

Att ha bra professionell flytthjälp underlättar flytten något ofantligt – särskilt efter att man har gjort att förberedelser själv känns det lyxigt och skönt att låta någon annan ta över den sista biten så man hinner pusta ut och vila lite innan man ger sig på att göra ordning i det nya hemmet. Man har ju begränsat med tid och energi och man kan faktiskt inte göra allting själv – så unna dig professionell flytthjälp när du skall flytta. Det är värt det!

Om du har svårt att sätta igång, ge dig själv en belöning

Om du är trögstartad, ge dig själv en liten morot till att börja – kanske är det en sötsak eller en mysig bok. Vad det än är se till att det motiverar dig till att sätta igång så att du får chansen att fortsätta.