Förbered din flytt väl och slipp stress

Att vara proaktiv är ett säkert sätt att slippa stress i livet, och det fungerar även när man skall flytta. Många har haft så negativa och stressfyllda upplevelser av att flytta att de tror att stress är oundvikligt i en flytt-situation men så är det inte. Det är faktiskt inte alls så, det är ganska enkelt att slippa stress när man flyttar, det enda man behöver göra är att börja förbereda i god tid, vilket många missar att göra och sedan säger dem att flytta är det värsta som finns.

Börja med att leta rätt på en bra flyttfirma

Om du inte bor pyttelitet eller just skall flytta från dina föräldrar så kommer du att behöva en flyttfirma. Det är lätt att hitta flyttfirmor men det kan vara lite lurigt att hitta en bra och prisvärd flyttfirma. Mitt råd är att inte välja en flyttfirma stockholm som verkar oseriös eftersom det kan innebära att de vill ha svart betalt och att försäkringar och garantier inte finns. Håll ett öga öppet för sådant när du letar.

När du bokat flyttfirma stockholm: börja packa (2 månader innan)

Ja, du läste rätt. Börja packa ner dina saker och rensa i garderober och i din källare i alla fall 2 månader innan det är dags att flytta. Det tar mycket längre tid att rensa ut alla saker och sortera än vad man tror om en flyttfirma stockholm. Om du dessutom gör ett noggrant jobb nu när du ändå måste rota bland alla saker så slipper rensa och sortera någon annan gång. Ta tillfället i akt och slå två flugor i en smäll. Det är att vara proaktiv, vilket kommer leda till ett rikare liv på alla sätt.

Packa smart, packa snyggt, packa tryggt

Det är så klart inte smart att packa ner saker du kommer att behöva under de två månaderna du bor kvar i ditt nuvarande hem. Men det är smart att börja packa ner saker du sällan använder, eller så packar du sådant som du kanske kommer att använda så att du kan komma åt det relativt enkelt. Det är att packa smart. Så låt tandborsten stå kvar i badrummet tills så tätt in på flytten som du vågar. Det kanske är värt att ha dålig andedräkt sista dagen för att inte glömma tandborsten där.