Ska du flytta? – Tips för planeringen innan

På Youtube går det att hitta tips, trix och åsikter om det mesta. Ska du flytta? I så fall kan en video från en flyttfirma i Göteborg ge en del tips på vägen. Här presenteras den videon – i textformat. Samma tips – samma guider – men i lite mer utförlig variant.

Eftersom följande tips ges av en flyttfirma så utgår de ifrån att du inte vill göra flytten själv utan köpa hjälpen från en flyttfirma. För det blir något olika punkter att förhålla sig till utifrån om man vill ha hjälpen eller göra allt själv.

En månad innan – Boka flyttfirma

Självklart kan du ringa en flyttfirma tre dagar före flyttdagen och hoppas hitta en som har tid över. Men det är knappast något som rekommenderas. Var ute i god tid – då ökar chansen att både resultat och pris hamnar på önskvärd nivå.

  1. Kontakta fler

Börja med att skicka ut offertförfrågan till ett par olika företag i din stad. Ett alternativ är att använda så kallade jämförelsesidor eller offertsidor. Om dessa används fyller du i dina önskemål i ett formulär varpå detta sedan per automatik skickas ut till flera flyttfirmor. Du kan alltså få svar från kanske fem olika företag – trots att du bara fyller i en ansökan.

  1. Kontrollera dem

Tyvärr är det allt för många personer varje år som klagar hos Konsumentverket på sin flyttfirma. Inte sällan har man hoppat över att kontrollera företaget och bara tackat ja till de som ger lägst pris för sin flyttfirma Stockholm. Men lägst pris kan i vissa fall bero på att allt inte står rätt till.

Har du kontrollerat att de har F-skatt, försäkring och yrkestrafiktillstånd? Har du gjort en enkel Googling för att se om folk varnar för detta företag? Har du kollat Svarta Listan för att se om de har valt att gå emot Konsumentverket?

Två veckor innan – Skaffa flyttkartonger

För vissa är två veckor innan alldeles för sent. De kan behöva påbörja packning redan 2 månader innan flytt – flyttfirma Stockholm. Här beror det självklart på hur disciplinerad man är i packningen, hur mycket tid man har per dag och hur stort man bor.

Just denna flyttfirma rekommenderade i alla fall två veckor till packningstid. Det viktiga är att man är helt klar till att flyttlasset sedan ska köras.

Om du har köper tjänsten från en flyttfirma Stockholm har de ofta flyttlådor att låna ut eller sälja. Dessa är av högsta kvalité och kan knappast jämföras med de allra billigaste flyttkartongerna som kan köpas på stormarknader.

En vecka innan – Ändra adress, ändra abonnemang m.m.

Nu börjar det verkligen närma sig den stora flyttdagen. Du kan kontakta Skatteverket för att ange din nya adress. Du bör även kontakta de företag du har abonnemang hos och ändra adressen. Självklart bör du ha eftersändning av post under ett år men för att minimera denna mängd bör företag som förväntas skicka post kontaktas så att det blir rätt på en gång.

Flyttdagen – Var klar för flytt

För att det inte ska uppstå onvödiga extra kostnader är det viktigt att allt är packat och klart på flyttdagen. När din flyttfirma kommer så ska flytten gå lätt och smidigt. Fråga i förväg vad som förväntas av dig som kund gällande att hjälpa till och kunna ge information under flyttdagen.