Flytta själv eller ta hjälp av en flyttfirma? 

Om du har en flytt framför dig behöver du ta dig en funderare på om du vill flytta själv eller ta hjälp av en flyttfirma – KLICKA HÄR. Hur du tänker kring denna fråga beror självklart till stor del på hur stort bohag du har och hur din familjesituation ser ut. Att anlita en flyttfirma kostar trots allt pengar, därför ska det kännas värt investeringen om du tar det beslutet. 

Ta hjälp av en flyttfirma 

Den övervägande största fördelen med att anlita en flyttfirma är den hjälp och avlastning det innebär. Du kan få hjälp med hela flytten av proffs i branschen, för att säkerställa att alla dina saker transporteras från dina gamla bostaden till din nya utan att ta skada. Om du flyttar själv behöver du spendera dagen med att kånka på flyttlådor och möbler. Om du bär på fel sätt eller lyfter otympliga saker är det lätt att en olycka sker. Om du istället tar hjälp av en flyttfirma behöver du inte oroa dig för det. Låt en professionell flyttfirma sköta din flytt för att minimera risken att du och dina ägodelar skadas. Självklart är det även viktigt att du anlitar en bra flyttfirma för att du ska få valuta för dina pengar. Se till att du får en tydlig offert och att ni skriver ett avtal där all viktig information inkluderas. Se även till att de erbjuder försäkring så du kan bli ersatt om dina saker går sönder under transporten. 

Flytta själv 

Om du vill flytta själv har du mycket jobb framför dig, men frukta inte! Det kommer gå bra, förutsatt att du förbereder så mycket som möjligt inför flytten. En detalj som många missar är att, om det är möjligt, åka till sitt nya boende innan det är dags att flytta in. Mät dörröppningar, hiss och trapphus så du vet vad som kommer kunna bäras in som det är. Vissa saker kanske behövas skruvas isär medan andra saker kanske behöver bäras in en alternativ väg. Se även till att se över parkeringsmöjligheterna intill din kommande bostad. Planera var du kan parkera för att lasta ur ditt bohag när flyttdagen väl är kommen.